Huntingdon Renovation

With a desire to modernise this 1970s cavity brick home, Frampton Builders was engaged to create a more practical layout where each family member had a space to call their own. With no initial plans on paper, we guided our clients through the entire building process from organising plans, engineering and certification, to the finished renovation.

To create greater living space, we extended the home by enclosing an outdoor courtyard that was no longer in use. Ensuring that the new extension matched seamlessly with the existing home we replicated the original cathedral VJ ceilings that featured exposed Western Red Cedar rafters.

To allow for greater light and airflow throughout the property, we installed nine skylights across the living, bathroom and kitchen areas that operate by remote control. In the living area, we installed a double-sided fireplace as well as frameless glass stacking doors to divide the two common areas. A butler’s pantry was added to the new kitchen, and a new bedroom was built with barn style doors.

Outside a new rendered fence with an electric gate and driveway was added along with a parking bay and carport. A feature pathway with illuminated stone lights the way to the new entryway that allows for easier access to the property.

“Rod is one of the most professional people that I have ever had the pleasure of hiring. Nothing was too difficult and the attention to me, the customer, was outstanding. Would definitely hire Rod again.” – Wendy McGuigan

VIEW VIDEO TESTIMONIAL

Huntingdon Renovation

With a desire to modernise this 1970s cavity brick home, Frampton Builders was engaged to create a more practical layout where each family member had a space to call their own. With no initial plans on paper, we guided our clients through the entire building process from organising plans, engineering and certification, to the finished renovation.

To create greater living space, we extended the home by enclosing an outdoor courtyard that was no longer in use. Ensuring that the new extension matched seamlessly with the existing home we replicated the original cathedral VJ ceilings that featured exposed Western Red Cedar rafters.

To allow for greater light and airflow throughout the property, we installed nine skylights across the living, bathroom and kitchen areas that operate by remote control. In the living area, we installed a double-sided fireplace as well as frameless glass stacking doors to divide the two common areas. A butler’s pantry was added to the new kitchen, and a new bedroom was built with barn style doors.

Outside a new rendered fence with an electric gate and driveway was added along with a parking bay and carport. A feature pathway with illuminated stone lights the way to the new entryway that allows for easier access to the property.

“Rod is one of the most professional people that I have ever had the pleasure of hiring. Nothing was too difficult and the attention to me, the customer, was outstanding. Would definitely hire Rod again.” – Wendy McGuigan

VIEW VIDEO TESTIMONIAL

Before And After

Before The Renovation

After The Renovation